tiistai 30. elokuuta 2016

Banaanipiirakka


Olen nähnyt monessa blogissa tehtävän banaanipiirakkaa , mutta tämä on jäänyt kokeilematta, sillä en erityisemmin pidä esim. banaanikakusta. Tämän ohjeen nappasin hieman kuorrutetta muutellen täältä. 

Nyt kuitenkin hedelmäkulhosta löytyi muutama tummunut banaani ja päätin rohkaistua. Ja voi mikä yllätys! Tämä piirakka onkin ihan tosi hyvää...ja tätä tehdään taatusti toistekin :) Suosittelen tuhoamaan tummuneet banaanit ehdottomasti tähän piirakkaan! Tällä reseptillä tätä herkkua tulee kerralla koko pellillinen.

Muistathan osallistua arvontaan TÄÄLLÄ.

Pohja:
300g voita tai margariinia
4dl sokeria
5 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
4tl kanelia
2tl inkivääriä
4 banaania
1dl vahvaa kahvia

Kuorrutus:
8dl tomusokeria
vahvaa kahvia
(keltaista elintarvikeväriä- jollet halua värjätä...kuorrutteesta tulee vaalea)

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.

2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi muusatut banaanit ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla.

3. Kaada jäähtynyt pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja valmista sitten kuorrute, sekoittamalla kakki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä reunoihin asti.
Halutessasi voit tehdä pintaan raitoja sulatetulla tummalla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti